Во јуни 2021 година, сите партнери спроведоа втор вебинар на проектот "Донесете свој уред". Темата на вебинарите беше „Фејсбук и Јутјуб. Безбедност“. Во секоја земја партнер беа организирани два вебинара - еден за наставници и терапевти и еден за возрасни лица со интелектуална попреченост. ...

На крајот на април спроведовме два вебинара, еден за наставници и еден за лица со интелектуална попреченост. Тема на Вебинарот беше „Експерт за Интернет Комуникација“....

Европската програма Еразмус + „БИОД (Донесете свој уред) како едукативен метод што води кон подобрување на можностите за вработување кај возрасните лица со интелектуална попреченост“ продолжува понатаму....

Прирачникот за обучувачи е подготвен и достапен на 6 јазици: англиски и 5 јазици на 5 партнери на конзорциумот БИОД (полски, грчки, шпански, македонски, турски). Можете да го најдете и да го преземете во одделот БИБЛИОТЕКА (ПУБЛИКАЦИИ)....

На 28 и 29 ноември 2019 година, здружението МАРГАРИТА беше домаќин на првиот состанок од проектот "Донесете свој уред" како едукативен метод за подобрување на вработливоста на возрасните со интелектуална попреченост“. ...