Активности

На 30 јуни и 1 јули 2022 година во Варшава се одржа транснационалниот состанок на проектот БИОД. Субјектите кои соработуваат од Турција, Северна Македонија, Шпанија, Полска и Грција се состанаа на местото наречено „Простор од Фејсбук“ во центарот на градот. На состанокот учествуваа 25 лица...

MOOК значи Масивен Отворен Онлајн Курс. Во проектот БИОД партнерите подготвија 5 on-line курсеви за различни приматели: за лица со интелектуална попреченостза специјални едукаториза лица од окружувањето на лицата со интелектуална попреченостза наставници кои обучуваат специјални едукаториза работодавачи кои размислуваат да вработат лице со интелектуална попреченост. Сите курсеви...

Партнерите на проектот спроведоа трети, четврти и петти вебинари во секоја земја партнер. Темите на вебинарите беа: Вебинар бр. 3: Мобилни апликации за Транспорт Вебинар бр. 4: Наоѓање и одржување работа Вебинар бр. 4: Наоѓање и одржување работа Презентации на вебинарите за наставниците и за лицата со интелектуална попреченост се...

[kc_row use_container="yes" _id="876187"][kc_column width="12/12" video_mute="no" _id="325100"][kc_column_text _id="337729"] На 19-ти и 20-ти мај, во Гандија се одржа меѓународниот состанок на проектот БИОД. Партнерите од Турција, Полска и Грција допатуваа во ресторанот Бога на плажата Гандиа за да го одржат нашиот состанок. За жал, македонскиот тим мораше состанокот...

Завршниот настан од проектот "БИОД (Донесете свој уред) - како едукативен метод за подобрување на вработливоста на возрасните со интелектуална попреченост“ се одржа во хотел „Куманово СПА“ ​​на 24 март, 2022 година....

Во јуни 2021 година, сите партнери спроведоа втор вебинар на проектот "Донесете свој уред". Темата на вебинарите беше „Фејсбук и Јутјуб. Безбедност“. Во секоја земја партнер беа организирани два вебинара - еден за наставници и терапевти и еден за возрасни лица со интелектуална попреченост. ...

На крајот на април спроведовме два вебинара, еден за наставници и еден за лица со интелектуална попреченост. Тема на Вебинарот беше „Експерт за Интернет Комуникација“....

Европската програма Еразмус + „БИОД (Донесете свој уред) како едукативен метод што води кон подобрување на можностите за вработување кај возрасните лица со интелектуална попреченост“ продолжува понатаму....